Normal_rolstoel_beperking_handicap

Rolstoel- of scootmobielgebruikers die naar het nieuwe Erasmus MC moeten, zullen problemen ervaren met de toegankelijkheid van het ziekenhuis. De bewegwijzering is onduidelijk, de deur van het invalidentoilet gaat niet gemakkelijk dicht en de liftknoppen zijn te hoog geplaatst voor rolstoelgebruikers. Dat meldt RTV Rijnmond. 

RTV Rijnmond betrad het ziekenhuis met een patiënt in een scootmobiel. De man had een stok nodig om op de knop naar de eerste etage te drukken. Ook zijn sommige liften niet breed genoeg en moeten invalidentoiletten met de hand gesloten worden. Iets wat niet alle rolstoel- of scootmobielgebruikers makkelijk kunnen.

“Bij heel veel nieuwe gebouwen bestaan problemen als het gaat om toegankelijkheid. Het probleem is dat ontwerpers en bouwers zelf geen handicap hebben en onwetend zijn. Ons advies is: betrek mensen in een rolstoel zo snel mogelijk bij aanvang van een bouwproject”, zegt de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties. Samen met de Vereniging werkt het Erasmus MC aan enkele verbeteringen zodat het ziekenhuis toegankelijker wordt dan het nu is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids