Normal_rolstoel_beperking_handicap

MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland organiseren komend najaar regionale bijeenkomsten voor lokale belangenbehartigers van mensen met een fysieke of psychische aandoening of beperking. Voor belangenbehartigers die willen weten hoe ze het VN-Verdrag kunnen inzetten voor de woonbelangen van hun achterban. De bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam Assen, Eindhoven, Gouda en Harderwijk. Dat meldt Ieder(in). 

Belangenbehartigers gaan tijdens de bijeenkomsten met elkaar in gesprek over woondromen en hoe dit in de gemeente te realiseren zijn. Vertegenwoordigers van plaatselijke stakeholders als de gemeente, woningcorporaties en zorginstellingen worden uitgenodigd om te reageren. Jan Troost, voorvechter van het VN-verdrag, zal deze bijeenkomsten leiden.

Data & locaties

De bijeenkomsten vinden plaats van 16.30 tot 19.00 uur. Voor broodjes wordt gezorgd. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

De data en locaties van de eerste drie bijeenkomsten zijn bekend:

  • Amsterdam: woensdag 5 september in Huis van de Wijk Buitenveldert
  • Assen: woensdag 19 september in Wijkcentrum De Schulp
  • Eindhoven: woensdag 26 september in Buurtcentrum de Rondweg

Aanmelden kan via de website van Ieder(in). Later in het najaar vinden er nog bijeenkomsten plaats in Gouda en Harderwijk.

Door: Redactie Nationale Zorggids