Normal_taxi_-_vervoer

Taxibus Den Haag wil zo kosteneffectief mogelijk rijden, maar laat daarbij steeds vaker klanten in de kou staan. Mindervaliden en ouderen die gebruik maken van de vervoersdienst komen regelmatig veel te laat op hun afspraak in het ziekenhuis of op hun werk. Tijdens de taxirit worden meerdere klanten opgepikt, maar de route duurt hierdoor langer dan de norm. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

D66 in Den Haag heeft van meerdere bronnen gehoord over het probleem met het vervoer van mindervaliden. “Een vervoerder haalt een groot aantal mensen op tijdens een rit om de kosten te drukken”, stelt de partij. “De norm is dat een taxibusrit twee keer zo lang mag duren in vergelijking met een normale directe route.” Echter zou het vaak voorkomen dat deze norm overschreden wordt. Een afspraak in het ziekenhuis wordt dan gemist, of iemand komt te laat aan op zijn of haar werk.

Raadslid Marieke van Doorn wil daarom de prioriteitsregeling uitbreiden. “Het betekent dat een directere route naar de eindbestemming mogelijk wordt gemaakt.” Ritten die aan de eisen voldoen, krijgen op deze manier prioriteit. Het gaat onder andere om zorgbezoeken en vervoer naar en van werk die prioriteit zullen krijgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids