Normal_paralympische_sporter

Prinses Margriet der Nederlanden heeft zondag 14 oktober 2018 een bezoek gebracht aan de 10e Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal in Arnhem. NOC*NSF organiseert dit evenement om kansrijke sporters de mogelijkheid te bieden om in de nationale selectie opgenomen te worden. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

De Paralympische Talentdag bestaat uit vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat hun potentie is voor de beoefende sport en hoe zij aan de slag kunnen gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als meer ontwikkeling weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de Paralympische Talentdag wordt ook gekeken of de beperking van sporters aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen, terwijl dat wel zo is.
NOC*NSF organiseert jaarlijks een Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal, naast meerdere talentmiddagen en -avonden. De volgende Paralympische Spelen vinden in 2020 plaats in Tokio, Japan. Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité.

Door: Redactie Nationale Zorggids