Normal_voorall

Op 6 november heeft belangenorganisatie Voorall het startschot gegeven voor de campagne ‘Wij reizen met het ov!’. Met het initiatief wil de Haagse stichting mensen in het openbaar vervoer bewust maken van het belang om plaats te maken voor reizigers met een beperking in de tram, trein of bus. Sinds de inzet van trams met lage instap, is het aantal Haagse reizigers met een hulpmiddel toegenoemn. In de trams van HTM werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten verrast met een pluim. Hiermee sluit de campagne naadloos aan bij de internationale week van Respect die plaatsvindt van 5 tot en met 11 november. Dit meldt Voorall. 

Wim Carabain, directeur-bestuurder van Voorall: "Opstaan of opzij gaan voor iemand met een beperking in tram of bus zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel passagiers doen dat spontaan, maar helaas nog niet iedereen. Met deze campagne ‘Wij reizen mee met het ov!’ hopen we te bereiken dat nog meer mensen spontaan ruimte geven aan mensen met een beperking".

In het kader van de campagne deelt een team van mensen met een beperking de rest van de maand ballonnen uit in de binnenstad van Den Haag. 

Door: Redactie Nationale Zorggids