Normal_blindenstok_blind_slechtziend

Er is veel onbekendheid onder werkgevers in Nederland over het werk dat een slechtziende of blinde medewerker kan uitvoeren. Ook zijn er vooroordelen over aanpassingen op de werkvloer. Werkpad, onderdeel van Kentalis en Bartiméus, vermoedt dat deze onbekendheid reden is voor werkgevers om iemand met een visuele beperking niet in dienst te nemen of alleen iemand aan te nemen wanneer zeker is dat deze kandidaat hetzelfde werk kan uitvoeren als een ziende medewerker. Dit meldt Werkpad.

Marktonderzoeksbureau Sherloq ondervroeg in opdracht van Werkpad 215 zakelijke beslissers (HR adviseur, leidinggevende, directeur/eigenaar) naar hun bereidheid om iemand met een visuele beperking in dienst te nemen en welke beroepen ze denken dat geschikt zijn voor deze categorie werknemers.

Telefonist, communicatieadviseur of telemarketeer

Het onderzoek toont aan dat zij verwachten dat vooral beroepen als telefonist, communicatieadviseur of telemarketeer uitgevoerd kunnen worden door een slechtziende of blinde medewerker (eventueel met een aanpassing). Ook denken werkgevers dat zij verantwoordelijk zijn voor bepaalde aanpassingen op de werkvloer. Dit betreft onder meer aangepaste toiletten, aangepaste brandoefeningen of andere knopjes in de lift. “Er heersen nog veel vooroordelen over wat een slechtziende of blinde medewerker wel of niet kan doen en wat er nodig is op de werkvloer.” aldus Clemens de Jager, manager van Werkpad.

“Wat opvalt is dat men denkt dat bepaalde beroepen niet mogelijk zijn, terwijl onze ervaring is dat dit heel goed kan. We merken dat de slechtziende en blinde kandidaten die wij begeleiden naar werk prima aan de slag kunnen in de meest uiteenlopende banen.” Werkpad merkt bovendien dat de kandidaten dat het begeleidt, misschien mede door hun visuele beperking, andere vaardigheden extra goed ontwikkeld hebben. Zoals concentratievermogen of gestructureerd en precies werken.”

Onbekendheid zorgt voor aarzeling

Er zijn volop banen die prima uitgevoerd kunnen worden door mensen met een visuele beperking. Denk daarbij aan financieel administratieve dienstverlening, technische support of een baan als HR-adviseur. Werkpad denkt dat onbekendheid vaak de reden is dat werkgevers aarzelen om een slechtziende of blinde kandidaat aan te nemen. Met behulp van een jobcoach kan echter een goede inschatting gemaakt worden van de haalbaarheid van werkzaamheden door iemand met een visuele beperking.

Door: Nationale Zorggids