Normal_rolstoel_beperking_handicap_2

Het Europees Parlement heeft op de 13 maart de Europese Toegankelijkheidswet aangenomen. Deze nieuwe wet bevat afspraken hoe Europese landen de toegankelijkheid van de samenleving moeten verbeteren. Ieder(in) kijkt de komende tijd wat de nieuwe Europese wet betekent voor de manier waarop toegankelijkheid in de Nederlandse wetten staat. Dit meldt Ieder(in). 

De Europese wet biedt duidelijke afspraken over hoe producten zoals computers, mobiele telefoons, televisies, betaalautomaten, websites en apps op je mobiele telefoon en tablet toegankelijk moeten zijn. En ook afspraken over de toegankelijkheid van diensten zoals bijvoorbeeld alarmnummer 112 staan vastgelegd in deze wet.

"Helaas missen goede afspraken over onder andere vervoer, toegankelijke gebouwen en de leefomgeving van mensen. De EDF, de Europese belangenorganisatie voor mensen met een beperking in Brussel heeft al aangegeven dat zij in gesprek wil met het Europees Parlement over hoe de Toegankelijkheidswet beter kan", aldus Ieder(in)

Europese wetgeving gaat boven de nationale wetgeving en wat de gevolgen daarvan in de praktijk zijn moet nog duidelijk worden. De wet biedt goede handvatten om Nederland toegankelijker te maken.

Door: Nationale Zorggids