Normal_philadelphia_prokkel

Tijdens de twaalfde nationale Prokkelweek, van 3 tot en met 8 juni, ontmoeten duizenden mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar. De komende editie gaat opnieuw records breken. En met de Prokkelproeverij zijn de deelnemers van het leerwerktraject bij Philadelphia Zorg genomineerd voor de Gouden Prokkel 2019. Dit meldt Philadelphia.

Een prokkel betekent een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Dit jaar worden er meer dan driehonderd activiteiten georganiseerd en duizenden mensen gaan een zogeheten ‘Prokkelstage’ lopen.

Restaurant helpt passanten op weg 

Het restaurant van Philadelphia Zorg wordt omgebouwd om passanten op weg naar het station of de binnenstad kennis te laten maken met de doelgroep. Ook omliggende bedrijven zijn uitgenodigd. 

De talenten van het restaurant – de kandidaten van het leerwerktraject - gaan voor de Prokkelproeverij op vrijdag 7 juni verrassende gerechtjes maken. De winnaars van Philadelphia’s Muziekgala 2018 treden op, Philly de Beer maakt zijn opwachting en de gasten kunnen een dansje wagen in de Silent Disco. Ook is er een kidstafel en na de lunch kan er geshopt worden voor kleurrijke cadeautjes in de expositieruimte.

'Van Prokkelstage naar duurzaam werk’

Philadelphia begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar duurzame werkrelaties. In Amersfoort gebeurt dit onder andere bij NH Hotels, Staatsbosbeheer, Twynstra Gudde en De Onthaasting. Samen met de gemeente Amersfoort vraagt zij met deze Prokkelproeverij aandacht voor een meer inclusieve samenleving.

Door: Nationale Zorggids