Normal_huisarts_arts

Op dinsdag 26 november 2019 organiseren Ieder(in) en het VU Medisch Centrum weer de jaarlijkse bijeenkomst ‘Toekomstig arts ontmoet patiëntenvereniging’. Op deze bijeenkomt kunnen tweedejaars studenten Geneeskunde en (bestuurs)leden van patiëntenverenigingen met elkaar kennismaken. Aanmelden is nu mogelijk. Dit meldt Ieder(in). 

Voor de studenten is de bijeenkomst een leerzame gelegenheid om kennis te maken met patiënten en hun vereniging. Voor vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen is het een kans om de vereniging en het ervaringsverhaal van patiënten te presenteren aan toekomstige artsen.

PROGRAMMA EN WAT STUDENTEN WILLEN WETEN

Na een korte algemene introductie neemt een groep van ongeveer 10 studenten in twee ronden van circa 45 minuten deel aan een tafelgesprek met een patiëntenvereniging. Voor veel studenten is het vaak de eerste kennismaking met patiënten met een bepaalde aandoening of ziekte.
 
De studenten zijn nieuwsgierig naar vragen als: Wat verwacht u van (aankomende) artsen? Welke knelpunten ondervindt u bij het meedoen aan de maatschappij, bijvoorbeeld op het gebied van werk? Welke knelpunten zijn er in de zorg? Lukt het om zelfmanagement of zelfzorg vorm te geven, en zo ja, hoe?

Tijdens de gesprekken wordt het voor de studenten duidelijk hoe het is om een beperking of ziekte te hebben en wat de rol van de patiëntenvereniging is.

AANMELDEN

De bijeenkomst is op 26 november in Amsterdam, in Buitenveldert, vlakbij het VU Medisch Centrum. Deelname is gratis. Er is een ochtendbijeenkomst tussen 10.00 en 12.00 uur en een middagbijeenkomst van 13.00-15.00 uur. Het is mogelijk aan de ochtend, middag of aan beide dagdelen deelnemen.
 
Aanmelden kan hier.