Normal_rolstoel_beperking_handicap

Een 49-jarige man in een rolstoel met een licht verstandelijke beperking en psychische stoornissen heeft een celstraf met tbs opgelegd gekregen. In twee maanden tijd overviel hij een supermarkt en tankstation in het Groningse Delfzijl. Dit meldt RTV Noord.

In november vorig jaar overviel hij een Jumbo in Delfzijl en slaagde erin geld mee te krijgen. Toen hij buiten wilde ontsnapte, werd hij alsnog snel aangehouden. Al snel kwam de man weer vrij, met enkelband, en ging hij op dezelfde voet verder. Hij poogde een overval te plegen op een tankstation, maar faalde hierin toen de medewerkster hem niets wilde geven. Ze belde de politie, die hem niet veel later weer arresteerde.

In de tussentijd is de man niet meer vrijgekomen en is vastgesteld dat hij een combinatie van een licht verstandelijke beperking met enkele psychische stoornissen heeft. De rechtbank veroordeelt hem voor (poging tot) afpersing en moet 257 dagen de cel in. Omdat hij die straf inmiddels heeft uitgezeten tijdens zijn voorarrest, kan hij aan zijn eveneens opgelegde tbs-behandeling beginnen. 

Door: Nationale Zorggids