Normal_rolstoel_beperking_handicap

Noortje van Lith, Jonge activist van het jaar 2018, wil er met een petitie voor zorgen dat de Participatiewet dusdanig verandert dat mensen met een beperking volwaardig kunnen meedoen aan de samenleving. Van Lith zegt op Twitter de petitie nog een week de tijd te geven om op 40.000 handtekeningen te komen. Op dit moment zijn er ruim 21.000 handtekeningen binnengekomen op de actiepagina die sinds eind 2018 online staat. 

Met ‘Verander de Participatiewet!’ hoopt Van Lith een verschil te kunnen maken voor mensen met een beperking. Ze wil af van van de beperkende regels binnen de Participatiewet en de Wajong, zodat mensen meer dan het minimumloon kunnen gaan verdienen. En zodat mensen met een arbeidsbeperking die niet volledig kunnen werken niet meer onder de bijstand vallen.

Volwaardig meedoen

“Daarom roepen wij u op: pas de regels aan en zorg ervoor dat mensen met een beperking volwaardig kunnen meedoen in de samenleving conform het Verdrag van de Verenigde Naties voor mensen met een Handicap”, zo luidt de oproep aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van Lith wil een toekomstbestendige inkomensregeling voor meer zelfstandigheid voor mensen met een beperking.

Woensdag laat Van Lith weten de petitie op donderdag 12 september te willen sluiten. Dan wordt de petitie namelijk aangeboden aan de Tweede Kamer. Tekenen kan hier. 

Door: Nationale Zorggids