Normal_sinterklaas

Woensdag 27 november waren Sinterklaas en Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal te gast in Theater aan het Spui waar ze, samen met gebarenpieten, een ontmoeting hadden met dove en slechthorende kinderen. Dit meldt Het Nationale Theater.  

‘s Ochtends was er een VIP-ontmoeting met Sinterklaas voor de kinderen het Tyltylcentrum De  Witte Vogel; een centrum dat onderwijs, ontwikkeling en behandeling biedt aan kinderen met meervoudige beperkingen van nul tot twintig jaar. 

Na de VIP-ontmoeting stroomde de foyer van Theater aan het Spui vol met kinderen uit heel Den Haag. De goed heiligman komt ieder jaar een middag langs bij Het Nationale Theater. Sinterklaas en Dieuwertje Blok hadden ook een aantal gebarenpieten meegenomen

Het Nationale Theater Onbeperkt

De samenwerking met De Witte Vogel en de inzet van de gebarenpieten zijn onderdeel van het programma Het Nationale Theater Onbeperkt. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Sinds 2018 biedt de organisatie bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en werken we samen met een aantal gespecialiseerde organisaties. 

Door: Nationale Zorggids
Foto: Martijn Beekman