Normal_eindejaarsquiz_muzieum

Het is vroeg donker buiten en iedere stad hangt vol met lichtjes. Voor veel mensen gaat the most wonderful time of the year van start. Kerst is het feest van licht, maar wat als iemand niets of weinig kan zien? Van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 laten de blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum iedereen ervaren hoe het is om het feest van licht, in het donker te vieren. Dit meldt muZIEum.

KERSTBELEVINGEN

In de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’ kunnen bezoekers een wandeling maken door winter wonderland en erachter komen hoe de gidsen het feest van licht ervaren. Wie nog niet klaar is voor de gure kou, kan de donkerbeleving ‘Op vakantie met…’ boeken en nog heel even de zon opzoeken. Alle belevingen die het muZIEum aanbiedt zijn onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids.

EINDEJAARSQUIZ

Na de beleving kunnen bezoekers en gidsen een spelletje spelen. Wie slim, behendig is, kan vertrouwen op zijn smaakpapillen en alle kerstliedjes uit zijn hoofd kent, kan Eindejaarsquiz bijwonen. De winnaars worden op 6 januari bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.

In de kerstvakantie is het muZIEum doorgaans geopend van 09.30 uur t/m 17.00 uur. Op 24 december en 31 december van 9.30 – 16.00 uur. Tijdens eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) is et museum gesloten.

Door: Nationale Zorggids