Leerlingenvervoer speciaal onderwijs her en der moeizaam weer van start

Sinds deze week is het basisonderwijs weer van start gegaan. Ook het speciaal onderwijs heeft de deuren weer geopend. Het leerlingenvervoer echter blijkt lang niet overal vlekkeloos te verlopen. Dit meldt Jeugdjournaal.

Het leerlingenvervoer werkt met het protocol ‘veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer’. Het protocol sluit aan op de algemene maatregelen van het RIVM en het protocol voor en de werkwijze in het speciaal basisonderwijs. Dit lijkt goed geregeld, maar het opstarten is in de praktijk toch wat lastig. Elk taxibedrijf blijkt toch andere coronaregels te hanteren. Ook zijn er andere chauffeurs dan de leerlingen gewend zijn.
 
Daardoor verloopt het leerlingenvervoer niet vlekkeloos. Op de Mackayschool in Meppel bijvoorbeeld werd een aantal leerlingen niet opgehaald. Ook werd een deel bij de verkeerde school afgezet, zegt Ronald Kamerman, schooldirecteur speciaal onderwijs tegen het Jeugdjournaal.
 
Het leerlingenvervoer en de scholen gaan nu de gemaakte afspraken aanscherpen om problemen in de komende weken te voorkomen. 
 
Door: Nationale Zorggids