Logo_1872
Op maandag 25 mei organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) een webinar over het instellen op schildklierhormoon (levothyroxine) bij een te traag werkende schildklier. Voor iedereen die geen of een slecht werkende schildklier heeft. Het webinar maakt deel uit van de Week van de Schildklier, die van 25 tot en met 29 mei plaatsvindt. Dit meldt SON.

Instellen op schildklierhormoon luistert nauw

Instellen op levothyroxine bij een te trage schildklier (hypothyreoïdie) is maatwerk. Inzicht in het proces van instellen kan patiënten helpen om te komen tot een voor hem/haar zo optimaal mogelijke dosering en daarmee zo min mogelijk klachten. Bij veel patiënten is niet bekend dat een kleine aanpassing van de dosering (fijn-instellen) een wereld van verschil kan maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus nauw, vraagt inzicht van de patiënt en een goede samenwerking tussen arts en patiënt.
 

Webinar

In dit webinar gaat dr. Charlotte van Noord, internist-endocrinoloog in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, in op het proces van instellen op schildkliermedicatie en hoe je tot een optimaal resultaat kunt komen. Dominika Tulp heeft als schildklierpatiënte ruime ervaring met de behandeling met levothyroxine en vertelt hoe zij hiermee omgaat.
 
In het webinar komen vragen aan de orde als:
• waarom is de schildklier zo belangrijk?
• wat maakt schildkliermedicatie bijzonder?
• hoe krijg jij de juiste instelling voor jóu?
• do’s and don’ts
 
De webinar vindt plaats op 25 mei van 11.00 tot 12.00 uur. Webinardeelnemers kunnen vooraf en tijdens het webinar vragen insturen en ontvangen de digitale folder ‘Optimaal instellen’. U kunt u hier aanmelden.
 
Door: Nationale Zorggids