Busjes vso Utrecht rijden niet, ouders moeten kind naar school brengen

De busjes, waarmee kinderen normaliter van en naar hun school voor het voortgezet speciaal onderwijs in Utrecht gebracht worden, zullen voorlopig niet rijden. Daarom moeten ouders hun kind de komende tijd zelf naar school brengen. Dat staat in een brief van de gemeente Utrecht aan ouders van 309 kinderen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De scholen in het voortgezet speciaal onderwijs gaan op 2 juni weer open. Veel leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan, worden dagelijks met een busje naar hun school gebracht. De vervoerders zijn afhankelijk van de richtlijnen rondom corona en het vervoer van het RIVM en van de werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer. Deze richtlijnen laten echter op zich wachten, liet het college van burgemeesters en wethouders in een brief aan de gemeenteraad van Utrecht weten. Daardoor is het niet haalbaar om op dit moment nieuwe roosters te maken en om eventuele aanpassingen in de taxi’s te doen.

De gemeente Utrecht heeft daarom aan ouders gevraagd om in ieder geval tot 12 juni zelf voor het vervoer van hun kind te zorgen.

Door: Nationale Zorggids