Normal_rolstoel_beperking_handicap

De gemeente Den Haag, Stichting Voorall en The Hague Marketing Bureau hebben hun krachten gebundeld en samen een stadsroute gemaakt die mensen met een mobiliteitsbeperking langs en in koninklijk getinte bezienswaardigheden brengt. Den Haag is de eerste Nederlandse stad waar een dergelijke route, aangevuld met informatie over de rolstoeltoegankelijkheid voor het bezoeken van de highlights, voor mensen met een beperking gratis te verkrijgen is. Op donderdag 24 september is het startschot gegeven met genodigden in een gouden rolstoel langs de route. Dit meldt The Hague Marketing Bureau. 

Bij het samenstellen van de route zijn twee personen in een rolstoel gevraagd de ‘rolroute’ te testen. Zij hebben gelet op zaken als de mate van begaanbaarheid van de route en of bezienswaardigheden die zeggen rolstoelvriendelijk te zijn, ook echt toegankelijk zijn.

Met een smartphone is de koninklijke rolstoelroute te allen tijde te ondernemen. Wie de route wil afleggen, kan hiervoor naar denhaag.com/koninklijk. Voor mensen die liever de informatie in handen hebben, is de flyer gratis op te halen in The Hague Info Store, de vestiging van VVV Den Haag op het Spui 68.

Den Haag en de Week van de Toegankelijkheid

Naast de koninklijke rolstoelroute lanceren Stichting Voorall en The Hague Marketing Bureau in de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober de website denhaag.com/toegankelijk. Naast deze koninklijke rolstoelroute is er een begeleide wandeling voor mensen met een visuele beperking ontwikkeld.

Door: Nationale Zorggids