Normal_coronatest_coronavirus_corona

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week. 

Maandag: wie krijgt de coronabonus wel uitgekeerd en wie niet? 

Zaterdag heeft het ministerie van Volksgezondheid twee lijsten gepubliceerd: de lijst van zorgmedewerkers die wel in aanmerking komen voor de coronabonus en de lijst van beroepen die hiervoor niet in aanmerking komen. Wie krijgt definitief wel de bonus van 1.000 euro en wie niet?

Dinsdag: ‘Rekening coronazorg mag niet alleen voor verzekerden zijn’

"Indien de zorgkosten komend jaar inderdaad héél veel hoger zijn, vinden wij niet dat de rekening alleen op het bordje van premiebetalers mag belanden", zei DSW-topman Ad de Groot. "De overheid zou dat dan op een andere manier moeten oplossen, bijvoorbeeld via belastingen." DSW maakte dinsdag bekend dat de zorgpremie met 6,50 euro per maand ging stijgen, maar niet als gevolg van de coronakosten. 

Woensdag: recordaantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Groningen

Achter Amsterdam, Den Haag en Rotterdam had de stad Groningen dinsdag de meeste besmettingen van heel Nederland. Het aantal gevallen in de studentenstad steeg met 66.

Donderdag: coronavaccin mogelijk begin 2021 beschikbaar

Als de laatste onderzoeken succesvol zijn, kan Nederland in de eerste maanden van volgend jaar beschikken over vaccins tegen Covid-19, schreef zorgminister Hugo de Jonge donderdag aan de Tweede Kamer. Vier verschillende coronavaccins zitten nu in de laatste testfase.

Vrijdag: regionale maatregelen in nog eens acht regio’s

De nieuwe regio's zijn Groningen, Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland Zuid en Flevoland. Kroegen moeten daar 's avonds vroeger dicht en de groepsgrootte van veel bijeenkomsten wordt beperkt tot vijftig.

Door: Nationale Zorggids