Normal_pexels-element-digital-1550337

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Met de online-actie #2MiljoenStemmen wordt meer aandacht gevraagd voor mensen met een beperking. Door middel van de actie kan aan politici en hun partijen verteld worden wat nodig is voor mensen met een beperking of chronische ziekte om goed te kunnen meedoen in de samenleving. Dit meldt Ieder(in). 

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Wat moeten politieke partijen en een nieuw kabinet echt aanpakken? Wat moet er beter of anders? #2MiljoenStemmen is een actie voor en door mensen met een beperking en wordt ondersteund door onder meer Ieder(in).

Politici nemen nog steeds te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Politieke partijen zeggen dat ze het VN-verdrag Handicap willen uitvoeren. Maar écht meedoen lukt pas, als je wordt gehoord en betrokken bent bij het maken van beleid dat jou aangaat. Dat doet de politiek nog steeds te weinig. Met de actie #2MiljoenStemmen kun je de politieke partijen en kandidaat-Kamerleden hierop aanspreken. Zo wordt ervoor gezorgd dat mensen met een beperking meer politieke aandacht krijgen. Meer informatie is te vinden op de website www.2miljoenstemmen.nl

Door: Nationale Zorggids