Normal_normal_rolstoel_

Dit jaar organiseren ProDemos en Ieder(in) weer de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten die meedoen. Dit jaar zijn dat Alphen a/d Rijn, Haarlemmermeer, Arnhem en Groningen. De cursus is toegankelijk voor mensen met een fysieke, visuele en/of auditieve beperking. Als het nodig is worden er extra faciliteiten hiervoor geregeld. Dit meldt Ieder(in). 

Ieder(in) vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil een actieve rol kan spelen in de (lokale) politiek. Deze toegankelijke cursus is daarbij een hulpmiddel. Door de hulp van ervaringsdeskundigen en via expertgesprekken is het cursusmateriaal speciaal ontwikkeld en inclusief gemaakt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met trainingen, zoals ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. Theorie wisselen we af met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Verder zijn er presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici.

Maak het verschil

Heb jij wel eens geprobeerd iets voor elkaar te krijgen bij de gemeente? Maar wist je niet hoe je het aan moest pakken? Vind je dat je gemeente bijvoorbeeld veel meer kan doen voor mensen met een beperking en heb je daar goede ideeën over? Of wil je meepraten over andere onderwerpen in je gemeente? Woon je in een van de gemeenten die dit jaar meedoen en wil je lokaal politiek actief worden? Meld je dan en wie weet maak jij straks zelf het verschil in de gemeenteraad. 

Op dit moment kun je inschrijven bij de gemeenten Groningen, Haarlemmermeer en Arnhem. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Ieder(in).

Door: Nationale Zorggids