Normal_rolstoel_beperking_handicap

Als het aan de Europese Commissie ligt, komt er een gehandicaptenkaart die in heel Europa gebruikt kan worden. Mensen met een beperking die naar musea willen of contact hebben met overheden, kunnen zo beter bediend worden. Dit meldt Binnenlands Bestuur. 

In Nederland gebruiken we de Europese parkeerkaart ook als gehandicaptenparkeerkaart. Mensen met een beperking kunnen er in allerlei EU-steden parkeren. Maar de Europese Commissie wil de rechten voor mensen met een beperking met zo’n kaart uitbreiden. De zogenoemde Disability Card wordt getest in onder meer Malta, Finland, Roemenië en België. De Belgen zetten op de site vooral in op kortingen bij musea, audiotours die gratis worden aangeboden en andere voordelen voor mensen met een beperking die geïnteresseerd zijn in cultuur.

Belangenbehartiger Ieder(in) is blij dat de EC aandacht heeft voor mensen met een beperking, maar wil graag voordat de kaart wordt uitgebracht dat duidelijk is wat het doel van de kaart is, met welke criteria en waarvoor hij gebruikt wordt.

Door: Nationale Zorggids