Normal_special_olympics

Afgelopen weekend hebben ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag: 450 sporters stonden op de velden en werden begeleid door 150 coaches; 1550 sporters deden vanuit huis mee. Zij werden digitaal begeleid door 200 coaches. Wegens corona is het grootste landelijke sportevenement in aangepaste vorm georganiseerd. De fysieke sportactiviteiten vonden niet in competitieverband plaats, maar in de vorm van trainingen. Dit meldt Smith Communicatie namens Special Olympics Nationale Spelen. 

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni werden sportactiviteiten uitgevoerd in 13 takken van sport: voetbal, wielrennen, hockey, atletiek, bocce, bowling, inline skating, paardrijden, tennis, golf, handbal, judo en zwemmen. Voor de sporters en toeschouwers die wegens corona thuis moesten blijven, was er een speciaal online programma ontwikkeld met diverse challenges, workshops en trainingen. Op zondag 13 juni werd het sportfeest afgesloten met een ceremonie, waarbij werd teruggeblikt op het hele weekend en sporters in het zonnetje werden gezet.

Sporters met een verstandelijke beperking in het zonnetje gezet

Sandra van Koningsbrugge, Directeur van Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag: “Het is prachtig om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet om deze aangepaste vorm van de Special Olympics Nationale Spelen tot een succes te maken. We hebben er met elkaar een groot sportfeest van gemaakt. En wat zijn wij trots op de sporters: zij hebben een heel knappe prestatie geleverd en fanatiek meegedaan met de trainingen. Tijdens sportactiviteiten zagen we alleen maar blije, enthousiaste gezichten. Daar doen we het voor. Bovendien verdienen deze sporters het om in het zonnetje gezet te worden. Special Olympics Nationale Spelen Den Haag heeft laten zien dat we ook in lastige tijden een prachtige Spelen kunnen organiseren en we zullen deze unieke editie nooit meer vergeten. We dragen het stokje met genoegen over aan Twente, waar de Spelen volgend jaar worden georganiseerd en wensen de organisatoren veel succes en plezier.”

Van 10 tot en met 12 juni 2022 vindt in elk van de veertien Twentse gemeenten minimaal één sportevenement plaats.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Valerie Kuypers