Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Hoe kunnen gezinnen waarvan de ouders een verstandelijke beperking hebben, zo goed mogelijk worden ondersteund? Hoe kun je als zorgprofessional, leraar of familielid bijdragen aan een goede opvoedsituatie? Samen met het Trimbos-instituut heeft Sien de brochure KVBO: Kinderen van verstandelijk beperkte ouders samengesteld. Bij de begeleiding van gezinnen met verstandelijk beperkte ouders zijn de kinderen vaak wat meer uit beeld, omdat de zorg zich vooral richt op de ouders. Dit meldt Ieder(in).

De nieuwe brochure van Sien beschrijft veertien voorwaarden voor een goede opvoedsituatie en legt uit wat daarbij knelpunten en oplossingen kunnen zijn. Ook biedt de brochure tips aan professionals hoe ze het gesprek met de kinderen kunnen voeren en kunnen ingaan op de hulpvraag of gevoelens van onzekerheid bij de kinderen. Een belangrijke tip volgens Sien: onderschat de kinderen niet.

Begeleiders die de brochure willen downloaden, kunnen dat doen op de website van Sien, de belangenorganisatie van mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten.

Door: Nationale Zorggids