Normal_rolstoel_beperking_handicap

Door de coronacrisis zijn de arbeidskansen voor Wajongers verslechterd. Er wordt daarom een wet aangepast met als doel de termijn van het garantiebedrag te verlengen van 12 naar 17 maanden. Maar dit is wat de Eerste Kamer betreft te kort. De termijn zou verlengd moeten worden naar 24 maanden. Ieder(in) is het daarmee eens en roept Wajongers op om in actie te komen, meldt de belangenbehartiger van mensen met een beperking. 

De regels voor de Wajong zijn per 1 januari 2021 vereenvoudigd. Oud-staatssecretaris Tamara van Ark deed in 2020 de belofte dat Wajongers er bij de veranderingen in de wet niet op achteruit zouden gaan. Het garantiebedrag werd daarvoor ingesteld.

Coronacrisis

Door de coronacrisis zijn de arbeidsmarktkansen van Wajongers verslechterd. In de Wajong is de mogelijkheid opgenomen de termijn bij het garantiebedrag te verlengen als de arbeidsmarktkansen van Wajongers verslechteren door de coronacrisis. Het kabinet wil de termijn van het garantiebedrag verlengen van 12 naar 17 maanden. De Eerste Kamer en Ieder(in) vinden dat het verlengd moet worden naar 24 maanden.

Wat kan je doen?

Ieder(in) roept mensen op onderstaand bericht te plaatsen onder de internetconsultatie van de overheid. Of om een eigen bericht te plaatsen: Het wetsvoorstel is niet in lijn met de opdracht van de Eerste Kamer. Verleng daarom het garantiebedrag van 12 naar 24 maanden.

Door: Nationale Zorggids