Normal_gebarentaal

In het programma Zin in Zappelin van AVROTROS op NPO Zappelin leren jonge kijkers sinds deze week op speelse wijze gebarentaal als ze meedansen met de videoclips. Daarnaast worden op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin de videoclips van presentratrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu ook voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de liedjes. Dit meldt NPO. 

“NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal. In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp”, aldus netmanager Robert Fortuijn.

Signdancing
Ook vertolkt muziektolk Robin Frings op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin sinds deze week de liedjes uit Zin in Zappelin door middel van signdancing: het uitbeelden van liedjes met dans, beweging en emotie.

Door: Nationale Zorggids