Uitreiking Wouter Duinisveld Award 2020 vindt vandaag plaats

Racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem hebben de Wouter Duinisveld Award 2020 gewonnen. Zij ontvingen de Haagse Sportprijs voor gehandicapten vandaag in het clubhuis van tennisbanencomplex Mets Tennisbanen. Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte reikte de prijs uit aan de gelukkige winnaars. De andere genomineerde was judoka Bob Lausberg, die net als de winnaar al eerder de jeugdstimuleringsprijs won. Dat meldt Stichting HSG.

Wouter Duinisveld, de winnaar van de eerste editie en naamgever aan deze prijs, las als juryvoorzitter het juryrapport voor. Het panel was unaniem in de uiteindelijk gekozen top 3 en koos er uiteindelijk voor om de prijs van 1.000 euro voor het eerst uit te reiken aan niet één, maar twee sporters: racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem. Hoogelander en Klem wonnen op 20 september 2020 in Tilburg bij het Open Nederlands Kampioenschap Racerunen maar liefst álle afstanden. Daardoor sleepten zij eveneens de meerkamptitel in de wacht.

Judo

De genomineerde judoka Bob Lausberg werd verkozen wegens zijn prestaties bij diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij zich naast judo gaan bekwamen in sambo, fitness, luchtgeweerschieten en zitskiën. Ook in deze sporten had hij in 2020 zijn eerste podiumplekken te pakken. Bob ontving een cheque van 500 euro.

Jaar lang gratis sporten

Sandra van Koningsbrugge, directeur van SGK, reikte een speciale prijs, een jaar lang gratis sporten, uit voor sporters met een geestelijke beperking. Deze ontving  voetballer Ricardo Egges, die onder meer gedurende 2020 in de spits stond bij het voetbalteam van SGK.

Arie van der Rassel

Paradarter Arie van der Rassel werd in het zonnetje gezet met een aanmoedigingsprijs. Van der Rassel liet zich in de moeilijke coronaperiode niet tegenhouden om zijn geliefde sport uit te kunnen oefenen. Hij investeerde in elektronica en kon daardoor deelnemen aan internationale toernooien. Deze werden gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Dartsbond NDB en de World Disability Darts Association WDDA. Van der Rassel boekte – tegen de wereldtop spelend – uitstekende resultaten. Hij schopte het zelfs enkele malen tot de finale.

Uitgestelde uitreiking

Doorgaans vindt de uitreiking van de Wouter Duinisveld Award in het begin van het jaar plaats, maar in verband met de coronapandemie werd de bekendmaking en overhandiging van de prijs uitgesteld tot december.

Door: Nationale Zorggids