Speelplekken in Den Haag voor kinderen met een beperking

Bijna een kwart van de Hagenaars is kind en kinderen spelen graag buiten. Buiten spelen is belangrijk voor de jeugd. Samen met bewoners wil de gemeente zorgen voor fijne speelplekken voor iedereen. Heeft u ideeën voor verbetering van speelplekken? Geef ze door aan de gemeente. Dit meldt de gemeente Den Haag.

Buiten spelen in een stad als Den Haag is niet vanzelfsprekend. De ruimte is beperkt en moet met veel andere gebruikers worden gedeeld. Juist daarom zijn ruime, veilige en uitdagende speelplekken belangrijk. Want goede speelvoorzieningen dagen kinderen uit en prikkelen hun fantasie.

500 speelplekken

De gemeente heeft ruim 500 speelplekken in de stad waar kinderen met plezier en veilig buiten kunnen spelen. Er zijn speeltuinen met schommels en speelhuisjes voor de allerjongsten tot trapveldjes, basketbalvelden en urban buitensportplekken voor jongeren. Urban buitensporten zijn plekken waar sporten beoefend worden als skateboarden, freerunning en calisthenics.

Kinderen met een beperking

Samen met de bewoners en organisaties uit de buurt heeft de gemeente 3 speelplekken gemaakt voor kinderen met een beperking. Dat zijn speeltuin Van Campenvaart in Ypenburg, het Melis Stokepark in Morgenstond en Billie Holiday in Waldeck. Ook in andere speeltuinen zijn er schommels voor kinderen met een beperking.

Beheer 

Het is belangrijk dat speelvoorzieningen voor kinderen schoon en veilig zijn. De gemeente kijkt graag samen met de buurt naar verbeteringen, beheer en onderhoud van bestaande en nieuwe speelplekken. Zo maakt de gemeente bij het vernieuwen van speeltuinen vaak afspraken over beheer van de speeltuin met de bewonersorganisaties, de buurt en scholen. Daarnaast controleert de gemeente 4 keer per jaar alle speelplekken op veiligheid en functionaliteit. De gemeente zorgt ook dat er genoeg prullenbakken en bankjes staan.

Door: Nationale Zorggids