Campagne #2MiljoenStemmen tijdens verkiezingen weer van start

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Van alle stemmen die die dag worden uitgebracht, zijn er ruim 2 miljoen van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Om ook die mensen een stem te geven, starten we weer met de campagne #2MiljoenStemmen. Dat meldt Ieder(in).

Met de online campagne #2MiljoenStemmen kunnen mensen met een beperking op sociale media delen wat zij nodig hebben om goed mee te kunnen doen aan de samenleving. Deze #hashtag werd succesvol ingezet rond de landelijke verkiezingen van 2021. Maar wat moet een nieuwe gemeenteraad écht aanpakken? En welke thema’s moeten hoger op de lokale politieke agenda? Deel dat met #2MiljoenStemmen.

Waarom deze campagne?

Lokale politici nemen nog te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende rekening houden, of zelfs helemaal geen rekening houden, met de gevolgen voor mensen met een beperking. Gemeenten zeggen dat ze het VN-verdrag Handicap willen uitvoeren. Toch verliezen ze mensen met een beperking vaak weer uit het oog bij het nemen van daadwerkelijke besluiten of het maken van gemeentelijke wet- en regelgeving. Terwijl écht meedoen pas lukt, als mensen gehoord worden en betrokken zijn bij het maken van beleid dat hen aangaat.

Meer informatie vind je op www.2miljoenstemmen.nl.

Door: Nationale Zorggids