App met begrijpelijke informatie voor cliënten van Ipse de Bruggen gelanceerd

Ipse de Bruggen heeft een app ontwikkeld waarin informatie die de cliënten belangrijk vinden duidelijk gepresenteerd wordt. Dat app is op 8 maart gelanceerd. Dat meldt Ipse de Bruggen. 

Cliënten kunnen via de app het nieuws volgen en kijken welke evenementen op de planning staan. Ook is het via de app mogelijk om Ipse de Bruggen TV te kijken of om muziek te maken. Doordat de app cliënten van begrijpelijke informatie voorziet, krijgen zij meer regie over hun leven, omdat ze geïnformeerde keuzes kunnen maken.

Redactie

Er is een team van ouders, medewerkers, cliënten en begeleiders samengesteld dat controleert of de inhoud van de app begrijpelijk is. Deze redactie kijkt alle teksten na en plaatst ze pas in de app als ze geschikt zijn voor de cliënten. Om dit proces in goede banen te leiden, heeft Ipse de Bruggen een taalwijzer ontwikkeld. Hierin staat aangegeven wanneer informatie te moeilijk is en hoe je een boodschap overbrengt op mensen die niet kunnen lezen. Naast deze taalwijzer volgen de medewerkers van Ipse de Bruggen ook trainingen in het schrijven van begrijpelijke teksten.

Ouders en begeleiders

Ouders en begeleiders hebben ook toegang tot de app, omdat niet alle cliënten van Ipse de Bruggen kunnen lezen en schrijven. Naasten weten wat de cliënten belangrijk vinden en zoeken deze informatie vervolgens voor hen op in de app.

Door: Nationale Zorggids / Æde de Jong