Voetbalvriendendag voor kinderen met een beperking

Fonds Gehandicaptensport en KPN slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de organisatie van Voetbalvriendendag . Dit evenement is er voor kinderen met een beperking, hun familie en vrienden. De essentie: het realiseren van sociale inclusie en erkenning in het voetbal. Ieder kind - ongeacht de beperking - verdient het om te kunnen sporten en hier succeservaringen in te beleven. Dat meldt het Fonds Gehandicaptensport Nederland.

Voetbalvriendendag vindt plaats op zondag 28 augustus 2022 op een unieke locatie, namelijk de KNVB Campus in Zeist . Dit is dé trainingslocatie van het Nederlands elftal. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een groot voetbalspektakel te worden. Voetbalhelden, waaronder Ibrahim Afellay, en vrijwilligers zullen zich deze dag middels een zeer divers activiteitenaanbod inzetten om de aanwezigen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Sporten

Sporten is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking ervaren nog vaak vele drempels om te kunnen sporten, terwijl juist sporten je even kan doen vergeten dat je een beperking hebt. Daarom vinden wij het belangrijk om Voetbalvriendendag onder de media aandacht te brengen. Er zijn wel degelijk sportmogelijkheden, evenals mensen die zich hard inzetten om de juiste sportmatch te vinden voor ieder individu die daar hulp bij nodig heeft.

Door: Nationale Zorggids