Normal_rss_entry-359487

Voor kinderen in het hele land kan het woensdag moeilijk zijn om van hun huis naar het speciaal onderwijs of de dagbesteding te komen en daarna weer naar huis te gaan. De chauffeurs van een paar grote vervoerders staken namelijk de hele dag. Eerder deze maand was er al een regionale staking.

De actie is georganiseerd door vakbond FNV Zorgvervoer en taxi. Die is het niet eens met het cao-voorstel van de werkgevers, verenigd in KNV Zorgvervoer en Taxi. Volgens de vakbond stijgen de lonen niet genoeg en zijn ook andere voorwaarden niet goed geregeld. Vakbond CNV Vakmensen heeft het cao-voorstel wel geaccepteerd en doet daarom niet mee met de staking. Eerder deze maand deed CNV wel mee aan een regionale staking.

Connexxion, Munchof en Noot

FNV heeft chauffeurs in onder meer Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Groningen, Drenthe en Friesland opgeroepen om mee te doen en niet te komen werken. Hieronder zijn de grote bedrijven Connexxion, Munckhof en Noot. In Zaandam, Rijswijk en Berkel-Enschot zijn actiebijeenkomsten.

Door: ANP