Normal_rolstoel__beperking__handicap

Afgelopen week is het nieuwe digitale platform www.onbeperktindepolitiek.nl live gegaan. Op deze onlne ontmoetingsplaats kunnen mensen met een beperking die actief willen worden in de politiek terecht met vragen. Zij die al actief zijn kunnen er anderen juist overtuigen, stimuleren, antwoord geven op vragen en tips meegeven. Organisaties kunnen er hun informatie delen en politieke partijen kunnen op het platform inspiratie opdoen over hoe zij meer mensen met een beperking kunnen betrekken bij hun partij. Dit meldt Ieder(in).

Het platform onbeperktindepolitiek.nl is dus speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die actief willen worden in de politiek. Er is er veel informatie over dit onderwerp op het platform te vinden. Daarnaast kunnen organisaties er informatie achterlaten over nuttige cursussen, evenementen en andere relevante zaken. En mensen met een beperking die zelf al politiek actief zijn, kunnen er handige tips posten en politieke partijen vinden er inspiratie om bijvoorbeeld meer mensen met een beperking te betrekken bij hun organisatie of (politieke) partij.

Mensen met beperking ondervertegenwoordigd in politiek

Mensen met een beperking lopen regelmatig letterlijk en figuurlijke tegen drempels aan als ze proberen actief te worden in de politiek. Onder andere daardoor zijn zij op dit moment fors ondervertegenwoordigd onder de Nederlandse volksvertegenwoordigers. Slechts 0,5 procent van hen heeft een beperking, terwijl dat voor 10 tot 15 procent van de Nederlandse bevolking geldt. Ook Ieder(in) vindt dat dit beter moet en zet zich daarom ook in om hier verandering in te brengen.

Samen zorgen voor verbetering

Door op dit nieuwe platform met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen, informatie te delen en anderen te helpen, kunnen alle betrokkenen er samen voor zorgen dat meer mensen met een beperking kiezen voor de politiek. Het is voor de democratie belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich vertegenwoordigd voelt, aldus Ieder(in).

Het platform is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Door: Nationale Zorggids