Normal_luis-villasmil-scyamb85quu-unsplash__1_

Vandaag zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zijn stem kan uitbrengen. Helaas staakt het openbaar vervoer en kan het voor mensen met een (mobiele) beperking lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. Daarom biedt de provincie de mogelijkheid aan deze mensen om gratis gebruik te maken van de regiotaxi. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi die gedeeld wordt met andere reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht. 

Reizigers met een beperking die gebruik willen maken van de Regiotaxi Utrecht kunnen bellen met het reserveringsnummer 088 – 00 25 400. De taxi rijdt van en naar de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Zeist.

Mensen in de regio Eemland-Heuvelrug, kunnen bellen met de Regiotaxi via: 0900-11 22 445. Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.

Mensen uit de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal bellen met Regiotaxi Valleihopper, Valleihopper via tel. 0900-55 11 551.

Geld terug

De kosten van de rit krijgen taxigebruikers terug van de provincie Utrecht. Ze kunnen hiervoor een e-mail sturen naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl. In de e-mail dient de naam, het pasnummer van de regiotaxi en IBAN-nummer doorgegeven te worden. De vergoeding wordt dan zo snel mogelijk op de bankrekening gestort.

De taxi brengt mensen van hun huis naar het adres waar ze naartoe willen tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtstbijzijnde stembureau.

Door: Nationale Zorggids