SamenSpeelFonds zoekt inclusieve speelplekken Zuid-Holland

Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken ontoegankelijk, ook in Zuid-Holland. Kinderen moeten toekijken hoe andere kinderen spelen. Hierdoor voelen zij zich té vaak buitengesloten en eenzaam. Stichting Het Gehandicapte Kind vraagt eigenaren van speelplekken om te helpen. Dit kunnen ze doen door tijdens de informatiebijeenkomst van gemeente Leiderdorp en het SamenSpeelFonds een financiële bijdrage aan te vragen, om van hun speelplek een échte samenspeelplek te maken. Dit meldt het Gehandicapte Kind.

Gemeente Leiderdorp heeft het balletje van het SamenSpeelFonds opgepakt. Zij organiseert met het fonds, een speeltuinontwerper en fondsaanvraag-expert op woensdag 23 augustus 2023 een subsidieaanvraag-bijeenkomst om speelplekken in de regio Zuid-Holland toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking. De speelplekken gaan ter plekke aan het werk aan hun ontwerp voor een toegankelijke speeltuin, en kunnen voor de uitvoering een financiële bijdrage aanvragen tot 50.000 euro bij het SamenSpeelFonds.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 augustus 2023 van 16.00 uur tot 18.00 uur in het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepeningenlaan 110E in Leiderdorp. Meedoen of vragen stellen kan via c.rijling@leiderdorp.nl

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: het Gehandicapte Kind