GGZ, GGD IJsselland, totale preventieve jeugdgezondheidszorg

ZWOLLE – Vanaf volgend jaar april hebben ouders van kinderen van 0 tot 19 jaar uit de gemeenten, Hardenberg, Dalfsen, Raalte, Ommen en Staphorst, te maken met één herkenbare organisatie voor de totale preventieve jeugdgezondheidszorg voor hun kinderen, zo meldt GGD IJsseland.

Onlangs besloten de betrokken gemeenten dat dit de GGD IJsselland wordt en het Algemeen Bestuur van GGD IJsselland heeft hiermee ingestemd. Op dit moment gaan kinderen van 0 tot 4 jaar nog naar het consultatiebureau van de zorginstelling Carinova. Door de samenvoeging van de zorg voor kinderen komen de medewerkers van deze zorginstelling voor de GGD IJsselland te werken. 

Tot 2017 heeft de GGD IJsselland een ondernemingsplan Jeugd Gezondheidzorg (JGZ) opgesteld met de titel ‘Flexibel, alert en in verbinding’. Hierbij is het uitgangspunt dat de jeugdgezondheidszorg alle kinderen in beeld heeft en begeleiden kan bij het gezond opgroeien. Waarbij met name aandacht wordt besteed aan de kinderen die dit het meest nodig hebben.

Hoewel het aantal consulatiebureau’s vanaf 2014 zal gaan afnemen wordt er ingezet op meer service en een ruimere bezetting. Er blijft overigens  in elke gemeente een consultatiebureau beschikbaar.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal