Logo GGZ Dijk en Duin

CASTRICUM - In de loop der jaren is in de psychiatrische gezondheidszorg op het gebied van huisvesting veel veranderd. Vroeger werden grote groepen patiënten in een paviljoen met weinig voorzieningen verpleegd. Afgelopen week namen cliënten van GGZ Dijk en Duin, de instelling in de geestelijk gezondheidszorg (ggz) in Castricum hun intrek in een luxe, gerenoveerd monumentaal paviljoen Breehorn op het landgoed Duin en Bosch, zo meldt Dichtbij.nl.

In het pand zijn in totaal 58 appartementen gerealiseerd die al inmiddels alle bewoond zijn. “Elk appartement beschikt over een woonkamer, een apart slaapgedeelte en een volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat en magnetron”, zegt stagiaire Nanine Zegerius. “Ook een ruime badkamer en een natte cel met wasmachine ontbreken niet.”

Bovendien zijn alle appartementen voorzien van een oproepsysteem aan de wand, waarmee het personeel kan worden opgepiept.

Landgoed Duin en Bosch ligt in het duingebied naast de dorpen Bakkum en Castricum. Het landgoed telt een twintigtal rijksmonumenten die stammen uit de begintijd van het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch, dat nu GGZ Dijk en Duin heet.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz