Logo_biseksualiteit

(Novum) - De Coming Out Dag staat dit jaar in het teken van biseksualiteit. Dat maakte homobelangenvereniging COC, die in Nederland invulling geeft aan de dag, dinsdag bekend. De Coming Out Dag 2014 staat gepland voor vrijdag 10 oktober.

Ongeveer een derde van de bijna twee miljoen Nederlandse biseksuelen zit in de kast, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Onder lesbiennes en homo's is dat aandeel met zo'n twee procent veel lager.

Biseksuelen krijgen te maken met specifieke problemen, zegt het COC. Zo wordt hun seksuele voorkeur vaak niet serieus genomen. Ze ervaren bovendien relatief veel problemen op het werk, voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo's en er zijn weinig biseksuele rolmodellen.

Het COC vraagt Nederlanders op 10 oktober een speciale poster op te hangen om bij te dragen aan de acceptatie van biseksuelen. De homobelangenvereniging verspreidt de komende dagen honderdduizenden van deze posters.

Op Coming Out Dag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor de positie van lesbiennes, homo's, bi's en transgenders. Eerdere thema's waren onder meer acceptatie in de sport en op het werk.