Normal_budget_geld_bezuinigingen35
GGZ Heuvelrug is door haar budget voor jeugdzorg heen. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg heeft daarom haar wachtlijst voor jeugdhulp gesloten. De verwachting is dat de instelling pas in 2016 weer jongeren kan helpen. Dit meldt Skipr. 
 
Sinds 1 januari 2015 ontvangt GGZ Heuvelrug geld van de gemeenten Wijk bij Duurstede, Zeist, de Bilt, Bunnik en de Utrechtse Heuvelrug. Het bedrag dat de gemeenten aan de instelling betalen is gebaseerd op voorgaande jaren. GGZ Heuvelrug raakte in de problemen door een 'onverwacht groot aantal meldingen'. Meer kinderen melden zich voor jeugdzorg in de eerste helft van 2015 dan in voorgaande jaren. "We vinden het niet verantwoord om hen op de wachtlijst te plaatsen, terwijl we niet weten of we vóór januari 2016 plek hebben", zegt Willem Barents, bestuurslid van GGZ Heuvelrug. Jongeren die daarom nu voor hulp aankloppen, worden verwezen naar andere jeugdzorgaanbieders in de regio, zoals Altrecht en Bosman GGZ. 
 
Er wordt momenteel gezocht naar een oplossing voor het budgettaire probleem. Volgens Barents denken de gemeenten ook na over de vraag hoe ze meer geld vrij kunnen maken. 
 
© Nationale Zorggids