Normal_rss_entry-76516

Zware maatschappelijke thema’s dit jaar tijdens de traditionele botenparade, de Canal Parade, bij de Gay Pride in Amsterdam. Er varen mensen mee op boten die namen hebben als 'zelfmoordpreventieboot', 'Iraanse boot' en 'vluchtelingenboot'. De organisatie, Amsterdam Gay Pride, maakte dat zondag bekend.

Op de 'zelfmoordpreventieboot' zullen de boodschappen krachtig zijn, confronterend en hoopvol tegelijk, aldus de organisatie. "Het zal bezoekers aan de kant een moment geven van nadenken." Het aantal zelfmoordpogingen in Nederland ligt bij LHBTI’s vierenhalf keer zo hoog als onder heteroseksuele jongeren, stelt de organisatie. LHTBI staat voor lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, transgenders en personen wiens lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken heeft (intersekse).

Verder varen onder meer nog mee twee 'Donald Trumpboten', met de boodschap aan de Amerikaanse president Donald Trump niet te tornen aan de rechten van LHBTI’s, een 'ambulanceboot' en een 'bi-boot’, waarmee op een positieve manier aandacht gevraagd wordt voor biseksuelen. De botenparade is een onderdeel van de Amsterdam Gay Pride. Deze wordt dit jaar van 29 juli tot 6 augustus gehouden; de botenparade is op zaterdag 5 augustus.

Door: ANP