Logo_autismeweek__logo

Van 1 tot en met 8 april vindt de NVA Autismeweek 2017 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van 2017 is Jong & AUT. Hiermee wil de NVA  het belang van vroegherkenning en -erkenning van autisme onder de aandacht brengen. Dit meldt NVA.

2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Daarom vindt de NVA Autismeweek elk jaar rond die datum plaats, dit jaar voor de achtste keer.

Het thema Jong & AUT verwijst naar het belang van vroegherkenning en -erkenning van autisme voor kinderen. Hoe eerder autisme herkend wordt, des te eerder kan gestart worden met een ontwikkeling op maat voor de kinderen. Dit voorkomt dat zij onnodig uitvallen op school. Daarnaast is er binnen het thema aandacht voor volwassenen die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen. Ook ouderen met autisme verdienen het om van een goede oude dag te genieten. 
 
Tijdens de Autismeweek zijn er veel activiteiten te bezoeken, zoals inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. Deze kunnen aangemeld worden via www.autismeweek.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids