Logo_hulphond_nederland

Tijdens het tweejaarlijkse Hulphond Evenement dat afgelopen dinsdagavond plaatsvond, werd een opbrengst van maar liefst 657.400 euro opgehaald voor de opleiding en inzet van hulphonden voor mensen met een fysieke of therapeutische zorgvraag. Met de opbrengst van de avond kan de stichting beter tegemoet komen aan het groeiend aantal zorgvragen waarbij de inzet van een hulphond nodig is, bijvoorbeeld voor kinderen met gedragsproblemen en mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Dit meldt Hulphond Nederland.

De problemen in de zorg zijn omvangrijk. Zo komen er jaarlijks meer dan 140.000 kinderen in aanraking met jeugdzorg en naar schatting leven in Nederland ruim 200.000 mensen met PTSS. En door de veranderingen in de zorg komen steeds minder mensen met een fysieke beperking in aanmerking voor een ADL-hulphond.

Hulphond Nederland reikt deze kwetsbare doelgroepen de helpende hand. “Met de opbrengst van deze benefietavond kan onze stichting de komende jaren een groter aantal hulphonden opleiden en inzetten. Hiermee worden honderden mensen geholpen aan een grotere zelfredzaamheid en een betere kwaliteit van leven”, aldus Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland.

Anders dan bij traditionele goede doelen gala’s gingen de gasten tijdens het Hulphond Evenement letterlijk en figuurlijk op reis. Zo bezochten zij in Studio’s Aalsmeer verschillende ruimtes waar zij kennis maakten met de wereld van de hulphond. Onder leiding van veilingmeester Jop Ubbens gingen een aantal unieke items onder de hamer, waaronder een VIP-arrangement voor een buitenlands concert van DJ Afrojack, een Flight Simulator Experience bij de KLM en exclusieve rondleiding in het Van Gogh Museum door de directie en de neef van Vincent van Gogh. Alle veilingstukken zijn gesponsord en zonder kosten voor Hulphond Nederland tot stand gekomen. De avond werd gepresenteerd door Anita Witzier, tevens ambassadeur van de stichting.

Door: Redactie Nationale Zorggids