Normal_normal_buik__eetstoornis

Ggz-eetstoorniskliniek Human Concern opent in oktober een vijfde vestiging, ditmaal in Tilburg. Met de opening van de nieuwe locatie hoopt de organisatie de toenemende hulpvraag bij eetstoornissen te kunnen opvangen. Dat meldt Skipr. 

Human Concern zie het aantal patiënten met boulimia en anorexia jaarlijks groeien. Het aantal hulpvrager stijgt ieder jaar met zo’n 25 tot 30 procent. In de Randstad zijn er al lange wachttijden. “We merken dat de toestroom van cliënten steeds groter wordt en dit leidt tot onacceptabel lange wachttijden”, zegt zakelijk directeur Jouke Hoeksma.

In het oosten heeft Human Concern al een locatie in Zwolle en in het westen zijn er vestigingen in Amsterdam, Bilthoven en Den Haag. Patiënten uit het zuiden van het land moeten nu nog ver reizen, maar dat is voor veel van hen te vermoeiend en kan zelfs leiden tot een ernstige longontsteking. De kliniek wil daarom een locatie openen dat minder reistijd met zich meebrengt voor bijvoorbeeld patiënten uit Brabant, waar ongeveer 20 procent van de doorverwezen patiënten vandaan komt.

Door: Redactie Nationale Zorggids