Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De man die vorig jaar zomer een medeparticipant van het arbeidsparticipatieproject Buitenkans vermoordde, moet tbs met dwangverpleging krijgen. Dat vind het Openbaar Ministerie (OM) binnen de zaak die de Wageningse snoeimoord wordt genoemd. De dader en zijn collega waren aan het werk in de groenvoorziening toen hij toesloeg met een schep. De 22-jarige heeft autisme en schizofrenie en staat achter de eis. Dat meldt Skipr. 

Buitenkans is een project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaraan de man meedeed vanuit de zorginstelling voor autisten waar hij woonde. Familie en vrienden van het slachtoffer vinden dat de 22-jarige verdachte niet had mogen meedoen aan het project omdat hij de prikkels die ermee gepaard gingen overduidelijk niet aan kon.

Al eerder liet de gemeente Wageningen onderzoek uitvoeren naar de zaak en destijds werd geconcludeerd dat de moord niet voorkomen had kunnen worden. Er was niets aan te merken op het project en de dader had niet anders begeleid kunnen worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids