Logo_logo-ggz-santana

Aanbieder van geestelijke gezondheidszorg (ggz) Miguel Santana opent het liefst ieder jaar een nieuwe vestiging voor de behandeling van adhd en autisme bij volwassenen. Volgens Santana is daar veel vraag naar, omdat deze twee stoornissen bij volwassen niet voldoende aandacht krijgen. Met de hulp van een financier opende hij begin april in Heerenveen zijn eigen kliniek. Dit meldt Leeuwarden Courant.

Santana ontvangt in zijn kliniek cliënten vanuit het hele land. “Ze komen hier naartoe vanuit Rotterdam, Arnhem, Apeldoorn”, aldus de psychiater. “Zeventig procent van onze cliënten komen uit het Noorden, de rest van verder.” Burgemeester Tjeerd van der Zwan, die aanwezig was bij de opening, spreekt van een bijzondere kliniek. “Voor adhd en autisme bij kinderen is veel aandacht, maar bij volwassenen toch een stuk minder. Dit voegt wat toe aan het pakket.”

De psychiater diagnosticeert en behandelt al twintig jaar volwassenen met adhd en besloot nu zelf een kliniek op te zetten. “We hopen elk jaar een nieuw centrum te openen”, zegt Santana. Hierdoor zou hij meer cliënten van zorg kunnen voorzien. “Veel aandacht gaat uit naar depressie en angststoornissen. Maar daar kan andere psychiatrische problematiek achterliggen, die dan onbehandeld blijft.”

Door: Redactie Nationale Zorggids