Logo_logo_trajectum

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft het verscherpt toezicht op stichting Trajectum, locatie Boschoord (FPK De Beuken en ’t Wold) in Boschoord opgeheven. Door de gedane verbeteringen zijn er geen structurele tekortkomingen in de zorg meer. Dit meldt de inspectie.

Op basis van eerdere inspectiebezoeken aan een afdeling van locatie Boschoord begin dit jaar, heeft de inspectie vastgesteld dat er structurele tekortkomingen waren. Deze tekortkomingen waren gericht op de thema’s persoonsgerichte zorg, cliëntdossier, vrijheidsbeperking, deskundigheid en inzet medewerkers, en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Het verscherpt toezicht gold voor zowel De Beuken als ’t Wold, beide onderdeel van locatie Boschoord. De Beuken is een Forensisch Psychiatrische Kliniek. In ‘t Wold worden cliënten met gedragsproblemen behandeld.

Verbeteringen zijn doorgevoerd

Uit de inspectiebezoeken die de inspectie in maart, april en mei 2018 bracht, blijkt dat Trajectum hard heeft gewerkt aan verbeteringen. De tekortkomingen op locatie Boschoord zijn grotendeels weggenomen. Bij de laatste verbeterpunten waar Trajectum nog aan moet werken heeft zij de inspectie laten zien dat zij deze punten goed in beeld heeft en hierop monitort. De inspectie zal de vorderingen bij Stichting Trajectum blijven volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids