Normal_rss_entry-146054

Carenzorgt, een initiatief van Nedap, kijkt vol ambitie naar de toekomst. De gratis webapp biedt een zorgcommunicatienetwerk dat al door 225.000 mantelzorgers, zorggebruikers en zorgverleners wordt gebruikt. De bedoeling is om de grootste persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland te worden.

Binnen enkele jaren moet iedere Nederlander zijn medische gegevens in eigen beheer kunnen hebben door het gebruik van zo'n PGO. Met een subsidie van 3 miljoen euro stimuleert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de ontwikkeling en het gebruik van dit soort netwerken.

Het team van ontwikkelaars van Carenzorgt werkt aan het mogelijk maken van de uitwisseling van meer zorggegevens. Gebruikers kunnen nu al een koppeling maken tussen Carenzorgt en bijvoorbeeld de Apple Watch.

Nedap, voluit de Nederlandsche Apparatenfabriek, houdt zich bezig met tal van technologische oplossingen. Zo kijkt het bedrijf uit Groenlo ook naar thema's als de voedselproblematiek voor de groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld en beveiliging. Nedap Healthcare is naar eigen zeggen ICT-marktleider voor de langdurige zorg en ondersteunt het zorgproces voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ggz-instellingen.

Door: ANP