Normal_rss_entry-155293

Tegen een 25-jarige man is maandag voor de rechtbank in zijn woonplaats Almelo acht jaar cel plus tbs met dwangverpleging geëist. Hij heeft bekend dat hij op 19 juni vorig jaar zijn 26-jarige vriendin met messteken om het leven heeft gebracht.

Het slachtoffer werd 32 keer met een mes gestoken. Marc B. dacht dat ze vreemd ging met een ex. Vervolgens had hij geprobeerd zichzelf ook met messteken te doden. Twee uur lang lag hij bloedend in de badkamer van haar appartement. Daarna had hij het alarmnummer gebeld, maar de vrouw was toen al overleden.

Een psychiater en een psycholoog achtten hem ontoerekeningsvatbaar, onder meer vanwege hersenschade die hij bij een verkeersongeluk in 2016 zou hebben opgelopen. Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum (PBC) concludeerden echter dat daar geen sprake van was. Volgens hen bezit Marc B. een "narcistische, berekenende en gebrekkig ontwikkelde persoonlijkheid".

'Overvraagd'

B. zou tot zijn daad zijn gekomen doordat hij 'overvraagd' werd en onder stress gebukt ging: de relatie liep niet lekker, zakelijk ging het ook niet goed en hij was verwikkeld geraakt in schimmige handeltjes. Volgens zijn eigen verklaring had hij gedreigd om zichzelf met het mes in de keel te steken. Daarop ging zijn vriendin gillen, waarna hij in blinde razernij op haar had ingestoken.

De rechtbank doet op 29 oktober uitspraak.

Door: ANP