Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Zorgrésidence Regina een aanwijzing gegeven. Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Er zijn tekortkomingen in de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. In Zorgrésidence Regina in Velp wordt zorg verleend aan maximaal 31 mensen met dementie. Dit meldt de inspectie.

Mei 2017 bracht de inspectie een eerste bezoek aan Regina. Toen voldeed Regina niet aan de normen op meerdere thema’s. Tijdens vervolgbezoeken zag de inspectie dat Regina verbeteringen had doorgevoerd op medicatieveiligheid. Op de andere thema’s waren nog steeds tekortkomingen. De inspectie voerde een bestuursgesprek waarin zij besloot Regina extra verbetertijd te geven om de kwaliteit en veiligheid op orde te krijgen.

Bij het laatste bezoek in september 2018 zag de inspectie nog altijd niet genoeg verbeteringen. Regina voldoet nog altijd niet aan 7 van de 10 getoetste normen.

Extra druk van aanwijzing

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Regina de benodigde verbetermaatregelen treft zonder de extra druk die een aanwijzing met zich meebrengt. Regina heeft zes maanden de tijd om de benodigde verbeteringen door te voeren in de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids