Normal_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress_burnout

75 procent van alle jongeren worstelt met stressproblemen, maar onderling wordt er niet over gepraat. Stichting Time Out laat jongeren door het hele land Time Out Events organiseren waar het onderwerp op tafel komt, bestaande uit een interactieve theatervoorstelling, café en diverse andere ingrediënten. Op 15 mei aanstaande vindt het eerste Time Out Event plaats bij de Universiteit Utrecht. Dit meldt Time Out.

Mbo-, hbo- en wo-studenten en jonge professionals (18-35 jaar) kunnen sinds maart 2019 via hun werk of studie een eigen Time Out Event aanvragen bij Stichting Time Out. Voorwaarde is dat zij het event zelf organiseren. De interactieve theatervoorstelling wordt speciaal op maat gemaakt voor de aanvragende groep. Naast de voorstelling is er het Time Out Café met verschillende activaties, zoals een wensemmer en een biechtmuur. Iedereen kan zich er laten horen, ook anoniem. Bij elk event is een coach live op de vloer aanwezig en zijn er online hulpkanalen van jongerenplatform MIND Young bereikbaar.
 
De input en oplossingen, bij de events verkregen, presenteert Stichting Time Out in 2020 aan de ministers van Onderwijs, Volksgezondheid en Sociale Zaken. Naar schatting bereikt Time Out 10.000 jongeren via de twintig events en 40.000 via online kanalen.

Door: Nationale Zorggids