Normal_normal_cocaine_drugs

Het gebruik van cocaïne op de Amsterdamse Zuidas lijkt onderdeel van het werkleven daar. Er werken veelal jonge, hoogopgeleide mensen die hard en veel werken. Op landelijk niveau hebben 700.000 mensen wel eens een snuifje cocaïne gehad, waarvan afgelopen maand nog 80.000. Dit meldt NOS die bericht over de Nationale Drugs Monitor. 

“Het adagium van dit gebied is work hard, play hard. Dus ze werken zich allemaal het schompes, net als een topsporter”, zegt predikant Ruben van Zwieten die ook op de Zuidas werkt en veelvuldig in gesprek gaat met de jonge werknemers aldaar. Ze zijn ambitieus en áls ze dan tijd hebben om te ontspannen, halen ze alles uit de kast.

Er heest daar ook geen schaamte of taboesfeer. Een vrouw die onder het pseudoniem Anna geïnterviewd is door NOS laat weten dat het de normaalste zaak van de wereld is om cocaïne te gebruiken, zelfs op de vrijdagmiddagborrel. Het lijkt een omgekeerde wereld, zegt ze, want juist de mensen die geen cocaïne gebruiken worden raar aangekeken. Overigens is het volgens haar niet normaal om overdag – tijdens werkuren – drugs te gebruiken. Pas als het weekend begint, dan wordt het geaccepteerd. 

Door: Nationale Zorggids